L’acadèmia del cinema català distingueix al cinema del centre parroquial d’argentona

Aquest dimarts 27 d’octubre de 2020, l’Acadèmia del Cinema Català ha distinguit a 13 sales centenàries de cinema de Catalunya, entre elles, el Cinema del Centre Parroquial d’Argentona en una gala que ha tingut lloc a la Sala Mozart de Calella, amb la presència de la presidenta de l’Acadèmia, alcaldes de molt municipis, representants de la Diputació de Barcelona i els empresaris i associacions responsables d’aquestes tretze sales de cinema. L’acte ha estat seguit per diferents mitjans de comunicació.

El Centre Parroquial representat pel seu President d’honor, el Sr. Pep Alsina ha recollit la distinció que ha rebut de mans de la Presidenta de l’Acadèmia.

Centre Parroquial d’Argentona
Fundat l’any 1914 sota el nom de El Recreo i traspassat quasi immediatament al Patronat Obrer de Sant Isidre pel degut al poc benefici generat, va esdevenir molt ràpidament quelcom més que un cinema, per convertir-se en un espai de trobada i unió del jovent del poble. Després de dos canvis de mans i de nom (també es va dir Cine Savoy i Cine España) obligats per la Guerra Civil, la parròquia el recupera i queda rebatejat com a Centre Parroquial. Als anys 40, es podia seguir al mateix temps la projecció de la pel·lícula amb les transmissions radiofòniques dels partits de futbol de la jornada amplificades des de la ràdio de la cabina de projecció. A partir dels anys 50, la sala va apostar per anar fent periòdicament diverses millores dels sistemes de projecció i de so. Avui continua funcionant, programant setmanalment cinema en versió original i pel·lícules infantils, i amb personal voluntari.

L’Acadèmia ha encarregat un catàleg d’aquestes sales centenàries de cinema al periodista Toni Vall. Podeu consultar-lo

https://www.academiadelcinema.cat/ca/cinemes-centenaris

https://www.academiadelcinema.cat/ca/activitats/recuperacio-del-patrimoni-cinematografic