OPERA CENTRE PARROQUIAL D’ARGENTONA

DIUMENGE DIA 9 D’OCTUBRE A LES 17.30H

El llibret de l’òpera més coneguda de Dvořak, estrenada a Praga l’any 1901, està inspirat en la versió txeca del conte popular centreeuropeu, també conegut com  Undine  (1811) de Friedrich de la Motte Fouqué o  La sirenita  ( 1837) de Hans Christian Andersen. La història original es tradueix perfectament en una partitura musical plena de color i màgia on és possible percebre una influència wagneriana, sobretot als corrents fluvials de  Der Ring des Nibelungen . També hi ha semblances considerables amb una altra meravellosa faula aquàtica de sacrifici i redempció:  Sadko (1898) de Rimski-Kórsakov. No obstant això, el compositor no va renunciar a les seves arrels bohèmiques perquè va deixar empremta en bona part de les seves creacions com a artista compromès amb la música i la cultura txeques. Rusalka  va triomfar ràpidament als països de parla alemanya. A partir de les darreres dècades del segle XX, la seva presència a l’escenari mund